Kladdkaksmuffins med hallonmaräng

Förbaskat goda hörni, klicka in dig på receptet på direkten och haffa det!

RECEPT
KLADDKAKSMUFFINS ca 12 normalstora kladdkaksmuffins
Ingredienser:
200g smör
2½ dl strösocker
1½ dl brunt farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna.
3. Blanda samtliga ingredienser tillsammans med det smälta smöret precis så att det går ihop till en jämn smet. Vispa inte utan rör ihop allt med slickepott.
4. Placera ut 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt eller direkt på en vanlig plåt. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Låt muffinsen svalna helt och förvara dem gärna i kylskåpet några timmar för att de ska sätta sig innan du spritsar på marängen.

HALLONGMARÄNG
Ingredienser:

2 stora äggvitor
150g frysta hallon
1 dl strösocker
Ev färska hallon till dekoration

Gör så här:
1. Ha i hallonen i en liten kastrull, värm upp långsamt och låt sedan koka en liten stund så att de är helt mosade.
2. Passera hallonen genom en finmaskig sil så att du har en fin puré. Låt svalna helt.
3. Vispa upp äggvitorna i en bunke (glas eller rostfri) till en fast maräng. Tillsätt lite socker i taget under vispning, fortsätt vispa tills du har en blank och fin maräng.
4. Ställ över bunken över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills alla sockerkristaller smält.
5. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa i lite hallonpuré i taget tills det är jämt blandat i marängen.
6. Lägg ner marängen i en spritspåse och spritsa muffinsen, bränn av direkt med brännare.
7. Garnera med färska hallon och servera direkt eller förvara dem i kylskåpet tills det är dags för servering.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *