Det här är så gott och enkelt, saffranspannacotta passar utmärkt efter julbordet eller som en del av godisbordet då jag gjort dessa i miniportioner som en munsbit i glas. Vill du göra fullstora dessertportioner, dubblera receptet så räcker det till ca 4 personer istället för 6 miniportioner.
RECEPT
SAFFRANSPANNACOTTA I MINIPORTIONER 6 stycken
Ingredienser:
1 gelatinblad
2½ dl vispgrädde
½ pkt saffran
¼ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
Färska bär
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
2. I en liten kastrull, koka upp grädde, saffran och strösocker. När det börjar koka, ta bort kastrullen från plattan.
3. Lägg i gelatinbladet i gräddblandningen och låt det smälta där i. Låt svalna något och tillsätt sedan vaniljsocker.
4. Fördela jämnt i 6 stycken små glas. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar. Garnera med färska bär.