Choklad,  Desserter,  Godis,  Kladdkakor

Kladdkaka på pinne doppad i mjölkchoklad

Men alltså kolla på dessa kladdkaksklubbor, kladdkaksglassar, kladdkaka på pinne – you name it! Dessa platsar lätt på min topplista av det bästa och godaste jag bakat, så enkelt och SÅ gott! I det här receptet har jag har använt mig av glassformar i silikon som tål att bakas i ugn men har du inte sådana hemma går det givetvis bra att baka dem i en vanlig muffinsform eller i långpanna och sedan trycka ut bitar att doppa i choklad. Det här bara måste ni prova!

RECEPT ca 5-10 kladdkakor
Ingredienser:
100g smör
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
½ krm salt
300g mjölkchoklad eller ljus bakchoklad
ev vit choklad för dekorering
Glasspinnar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj dina glassformar med lite smör.
2. Smält smöret i kastrull eller mikro, ställ sedan åt sidan.
3. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke för hand.
4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och blanda sedan ner i ägg- och sockerblandningen. Blanda till sist ner det smälta smöret.
5. Portionera ut smeten i dina glassformar och sätt i glasspinnarna, beroende på storleken på glassformen blir det mellan 5-10 stycken små kladdkakor.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Låt svalna helt.
7. Du kan försiktigt ta ut kladdkakorna från formen om du ser att de lossnar lätt, annars kan du frysa dem ca 2 timmar för att få ut dem lättare ur formen.
8. Smält chokladen över vattenbad och häll sedan upp i ett högre glas, doppa kladdkakorna och lägg på ett bakplåtspapper och låt stelna. Om du vill kan du dekorera ytterligare med vit choklad, strössel eller annat godis.

One Comment

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.