Kladdkaka på pinne doppad i mjölkchoklad

Men alltså kolla på dessa kladdkaksklubbor, kladdkaksglassar, kladdkaka på pinne – you name it! Dessa platsar lätt på min topplista av det bästa och godaste jag bakat, så enkelt och SÅ gott! I det här receptet har jag har använt mig av glassformar i silikon som tål att bakas i ugn men har du inte sådana hemma går det givetvis bra att baka dem i en vanlig muffinsform eller i långpanna och sedan trycka ut bitar att doppa i choklad. Det här bara måste ni prova!

RECEPT ca 5-10 kladdkakor
Ingredienser:
100g smör
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
½ krm salt
300g mjölkchoklad eller ljus bakchoklad
ev vit choklad för dekorering
Glasspinnar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj dina glassformar med lite smör.
2. Smält smöret i kastrull eller mikro, ställ sedan åt sidan.
3. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke för hand.
4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och blanda sedan ner i ägg- och sockerblandningen. Blanda till sist ner det smälta smöret.
5. Portionera ut smeten i dina glassformar och sätt i glasspinnarna, beroende på storleken på glassformen blir det mellan 5-10 stycken små kladdkakor.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Låt svalna helt.
7. Du kan försiktigt ta ut kladdkakorna från formen om du ser att de lossnar lätt, annars kan du frysa dem ca 2 timmar för att få ut dem lättare ur formen.
8. Smält chokladen över vattenbad och häll sedan upp i ett högre glas, doppa kladdkakorna och lägg på ett bakplåtspapper och låt stelna. Om du vill kan du dekorera ytterligare med vit choklad, strössel eller annat godis.

Rekommenderade artiklar

1 kommentarer

  1. Look very beautiful and delicious

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *