Brownies toppad med italiensk maräng

Här hittar ni mitt grundrecept på Brownies, det lyckas varje gång!

RECEPT ca 15 stycken
Ingredienser:
150g smör
225g mörk choklad
5 ägg
3,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull.
2. Vispa ägg och socker lite fluffigt. Rör ner de övriga torra ingredienserna. Tillsätt smör- och chokladblandningen.
3. Klä en långpanna (ca 25×38 cm) med bakplåtspapper. Häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
4. Låt svalna helt. Toppa med spritsad italiensk maräng och bränn av med brännare. Receptet för italiensk maräng hittar du här.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *