Desserter,  No Bake,  Påsk

Kinderägg med chokladmoussefyllning

RECEPT räcker till 6 stycken Kinderägg
Ingredienser:
6 stycken Kinderägg
100g ljus choklad
1 gelatinblad
3 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Hacka chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över vattenbad.
3. Koka upp ½ dl av vispgrädden i en kastrull och smält sedan gelatinbladet i grädden. Häll nu den varma grädden över chokladen och rör om tills du har en jämn smet.
4. Vispa resten av grädden (2½ dl) lätt.
5. Vänd nu varsamt ihop den vispade grädden med chokladblandningen.
6. Låt moussen stå i kylskåpet tills den satt sig och har en bra konsistens att spritsa, ca 1-2 timmar.
7. Ta bort folien från Kinderäggen och plocka ut ’överraskningarna’. Spritsa sedan i chokladmoussen och dekorera med t ex godisägg.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *