Minibrownies med hallon- och lakritstopping

Supergoda minibrownies med smarrig hallon- och lakritstopp!

RECEPT ca 25 stycken
Ingredienser:
145g Fazer Raspberry Liquorice
1¼ dl vispgrädde
150g smör
225g mörk choklad
5 ägg
3,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Smält Fazerchokladen i grädden på låg värme i en kastrull. Det får inte koka. När all choklad är smält, häll över blandningen i en skål och täck med plast direkt mot ytan, det ska inte vara någon luft emellan. Låt stå i kyl minst fyra timmar, gärna över natten.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med den mörka chokladen i en kastrull.
3. Vispa ägg och socker lite fluffigt. Rör ner de övriga torra ingredienserna. Tillsätt smör- och chokladblandningen.
4. Klä en långpanna (ca 25×38 cm) med bakplåtspapper. Häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
5. Låt svalna helt innan du skär brownien i bitar.
6. Vispa upp den kalla choklad- och gräddblandningen med elvisp. Spritsa med önskad tyll. Toppa med valfritt strössel, jag har använt frystorkade hallon och saltlakritsströssel från Odense Marcipan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *