Choklad,  No Bake

Biscoff Cheesecake bites

Jag såg något liknande på Instagram för ett tag sedan och var bara tvungen att baka dem! Det här är helt enkelt krossade Biscoff kex mixat med cream cheese och sedan doppade i ljus choklad, ja men nu hör ju hur smarrigt det är! Endast fyra ingredienser och gjort på ett kick!

RECEPT
BISCOFF CHEESECAKE BITES ca 10-12 stycken
Ingredienser:
200g Biscoff kex
100g Philadelphia eller annan färskost
150g ljus choklad
½ tsk rapsolja eller annan neutral olja

Gör så här:
1. Kör Biscoff kexen i en matberedare eller med stavmixer tills det blir ett fint smul.
2. Blanda i färskosten och kör tills det är blandat, det går bra att blanda med t ex en slickepott också men se till så att allt blir ordentligt blandat.
3. Rulla 10-12 stycken bollar, ca 20g till varje. Lägg på en bricka täckt med bakplåtspapper och ställ in i frysen medans du smälter chokladen.
4. Smält chokladen över vattenbad. När den är helt smält, blanda i oljan.
5. Ta ut bollarna ur frysen och doppa dem i chokladen, lägg tillbaka dem på den bakplåtspappersklädda brickan och låt dem ”sätta sig”. Dekorera med den överblivna chokladen, t ex spritsa över som jag gjort och använd några extra kakor till att smula över. Förvaras i kylskåp.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *