Riktigt chokladig brownie som bryts av med lite salta kex och nonstop! En garanterad hit för både barn och vuxna!
RECEPT
BROWNIES MED NONSTOP & SALTA KEX ger ca 16 bitar
Ingredienser:
250g mörk choklad
100g ljus choklad
175g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
ca 10 Tuc kex eller andra salta kex
2 dl nonstop
ev mörka chokladknappar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält den mörka chokladen tillsammans med smöret i en kastrull. Smält den ljusa chokladen för sig långsamt i mikro eller kastrull. Låt svalna något och blanda sedan ner den ljusa chokladen i den mörka. Ställ åt sidan och låt svalna något.
3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, blanda sedan ner chokladblandningen.
4. Tillsätt alla de övriga torra ingredienserna och rör om tills du har en jämn och fin smet. Häll ut halva smeten i formen och sprid ut delade salta kex och nonstop jämnt över kakan (spara ca hälften av kexen och nonstopen för att lägga på efter gräddning). Fyll på med resten av browniesmeten ovanpå. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
5. Direkt när du tagit ut brownien ur ugnen, tryck ner delade bitar av salta kex och nonstop, eventuellt även strö över mörka chokladknappar.
6. Låt brownien svalna helt innan du skär upp den i bitar.