Plättar & Pannkakor

Amerikanska Pannkakor

Jag behöver egentligen inte säga så mycket om de här pannkakorna mer än att de är supermumsiga! Gräddfil ger en något fräschare smak och det passar perfekt om man som jag vill smeta på desto sötare tillbehör.

RECEPT ca 25 stycken
Ingredienser:
5 dl standardmjölk
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk gräddfil
1 tsk bikarbonat
2 msk strösocker
1 krm salt
3 msk smält smör
Smör till stekning

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa tills smeten är fri från klumpar.
2. Blanda ner gräddfilen och tillsätt sedan äggen och det smälta smöret.
3. Stek pannkakorna. När det börjar bubbla är det dags att vända pannkakan och steka andra sidan.
4. Servera med färska bär, vispad grädde, Nutella, lönnsirap, vaniljglass… eller vad du än önskar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *