En klassiker med twist! Lite mörkare chokladbollar med nougat i mitten. Halvera mängden kakao och byt ut hälften av kaffet för en mer barnvänlig variant.
RECEPT 18 stycken
Ingredienser:
200g Nougat (Jag använder Odense)
100g smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe
Kokos eller pärlsocker
Gör så här:
1. Dela nougaten i 18 lika stora delar och rulla till små bollar ca 2 cm i diameter. Ställ in dem i kylen så att de stelnar lite.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt till sist smöret. Mixa blandningen med stavmixer till en mjuk deg.
3. Dela upp chokladbollssmeten till 18 lika stora bitar så du vet att det kommer räcka.
4. Ta ut nougatbollarna ur kylskåpet och klä in dem med chokladbollssmet och rulla i kokos eller pärlsocker.