Salted Caramel glass

Behöver jag säga att det är den bästa glassen? Nej tänkte väl det! Jag älskar allt med salt karamell!

RECEPT 4-5 portioner
Ingredienser:
2 ägg
1½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk 3%
Salt karamell kolasås (jag använde färdig denna gång, Ohoy från GB glass)
Odense vita chokladknappar med karamellsmak (eller Valrhona Dulcey)

Gör så här:
1. Vispa äggen lätt i ca 1-2 minuter i en bunke. Tillsätt socker lite i taget och rör ner.
2. Blanda ner grädde och mjölk.
5. Kör blandningen i glassmaskin tills den börjar få en något krämigare konsistens och tillsätt sedan bitar av karamellchoklad och salt kolasås. Kör glassen i totalt ca 60 minuter.
6. Häll över glassen i en bunke eller skål och servera omedelbart eller frys in, täck då med lock eller plastfolie för att undvika att iskristaller bildas.
7. Servera med lite extra kolasås, smaklig spis!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *