Desserter,  Glass

Salted Caramel glass

RECEPT 4-5 portioner
Ingredienser:
2 ägg
1½ dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk 3%
Salt karamell kolasås (jag använde färdig denna gång, Ohoy från GB glass)
Odense vita chokladknappar med karamellsmak

Gör så här:
1. Vispa äggen lätt i ca 1-2 minuter i en bunke. Tillsätt socker lite i taget och rör ner.
2. Blanda ner grädde och mjölk.
5. Kör blandningen i glassmaskin tills den börjar få en något krämigare konsistens och tillsätt sedan bitar av karamellchoklad och salt kolasås. Kör glassen i totalt ca 60 minuter.
6. Häll över glassen i en bunke eller skål och servera omedelbart eller frys in, täck då med lock eller plastfolie för att undvika att iskristaller bildas.
7. Servera med lite extra kolasås, smaklig spis!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *