Citronglass med lemoncurd

Jag brukar ju alltid göra min glass i glassmaskin och skapa mina glassrecept efter den. Men eftersom efterfrågan varit så stor på glassrecept utan glassmaskin har jag nu tagit fram en super dupergod citronglass åt er! Den är så krämig och konsistensen är perfekt, den här måste ni testa!

CITRONGLASS MED LEMONCURD
RECEPT
4 portioner
Ingredienser:
2½ dl vispgrädde
½ burk sötad kondenserad mjölk (ca 200g)
1 dl lemoncurd – Du hittar mitt recept på Lemoncurd HÄR
1½ msk färskpressad citronsaft

Gör så här:
1. Vispa upp grädden fluffigt med elvisp.
2. Vispa ihop den kondenserade mjölken, ⅔ av lemoncurden och citronjuice i en annan bunke. Vänd sedan ner det i grädden och häll smeten i en normalstor matlåda, de brukar rymma ca 1.2 liter.
3. Ringla över lemoncurd (om den är fast i konsistensen kan du blanda ut den med lite vatten först) och dra runt några varv med en kniv så det blir ett fint mönster.
4. Ställ in glassen i frysen minst 6-7 timmar.
5. Servera med t ex maränger och våffla.

Rekommenderade artiklar

2 kommentarer

  1. Lena Sjunnesson

    Är det en 100 g eller 200 g kondenserad mjölk som man ska använda?

    1. Fannie Andersson

      Det är 200g som ska användas då en burk kondenserad mjölk oftast är 400g.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *