Frukost,  Plättar & Pannkakor

Dutch Baby Pancake

RECEPT
Ingredienser:
2 1/4 dl vetemjöl
4 ägg
2 1/4 dl mjölk
½ tsk salt
4 msk smält smör
Florsocker
Hallon & Blåbär
ev. Lönnsirap eller Nutella

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Häll i vetemjöl, ägg, mjölk, salt och hälften (2 msk) av det smälta smöret i en bunke. Vispa ihop tills det inte finns några klumpar med elvisp, ca 30 sekunder.
3. Hetta upp resten av det smälta smöret i en gjutjärnspanna (ca 25 cm) tills det börjar bubbla och blir ”skummigt”.
4. Häll pannkakssmeten i pannan och grädda den mitt i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills den är gyllenbrun och kanterna har rest sig.
5. Ta ut pannkakan från ugnen och låt stå några minuter. Servera med färska bär t ex hallon & blåbär och Lönnsirap eller Nutella. Pudra över florsocker.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *