Ännu mer blåbär! Rulltårta med citronkräm & blåbär, så fräsch och god!
RECEPT
TÅRTBOTTEN
Ingredienser:
3 ägg
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl mjölk
Strösocker
Hallonpulver eller Blåbärspulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader och lägg ut ett bakplåtspapper på en bakplåt.
2. Vispa upp ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt vitt och fluffigt, det tar ca 3-4 minuter.
3. Vänd ner vetemjöl och bakpulver med slickepott, sikta gärna för att undvika klumpar.
4. Tillsätt mjölken och rör ner den i smeten.
5. Fördela ut smeten jämt över bakplåtspappret och grädda i ca 5 minuter.
6. Under tiden som kakan gräddas, blanda strösocker och det bärpulver du vill använda och strö ut på ett bakplåtspapper.
7. När kakan är klar lägger du den upp och ned ner mot bakplåtspappret med sockerblandningen på. Låt bakplåtspappren sitta kvar och rulla ihop kakan, låt svalna så.
CITRONFYLLNING
Ingredienser:
50g rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
Rivet skal och saft från en ½ citron
150g färskost
4 msk vispgrädde
1½-2 dl blåbär (färska eller frysta)
Gör så här:
1. Vispa med elvisp ihop smör, florsocker och citron tills det blir en krämig konsistens. Tillsätt färskosten och fortsätt vispa upp.
2. Tillsätt vispgrädden och vispa snabbt in den i blandningen, knappt 1 minut.
FYLLA RULLTÅRTAN
1. Rulla ut rulltårtan från sin rulle och ta av pappret som är uppåt.
2. Bred ut citronfyllningen på kakan, fördela blåbären jämnt över kakan och rulla ihop igen.
3. Förvara den en stund i kylen innan du ska servera den, då blir den lättare att skära upp.