Chokladmousse med Biscoffsmul, vispgrädde & Biscoffspread

Jag är helt såld på både Biscoffkexen och deras spread, hade egentligen bara kunnat sleva i mig direkt från burken. Men det funkar riktigt bra till desserter & bakverk! Denna tycker jag dock du ska testa till helgen, superdupergott och lätt att göra!

RECEPT ca 6 portioner
CHOKLADMOUSSE MED BISCOFFSMUL, VISPGRÄDDE & BISCOFFSPREAD
Ingredienser:

ca 18 stycken Biscoff Lotus kex
100g Ljus eller mörk choklad (vilket du föredrar)
1 gelatinblad
2¾ dl vispgrädde

Tillbehör:
1-1½ dl vispgrädde
Biscoff spread
Smulat Biscoff kex

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Smula sönder Biscoffkexen till ett fint smul. Jag brukar lägga dem i en plastpåse eller fryspåse och krossa sönder dem. Fördela de smulade kexen jämnt i 5-6 portionsglas, lite beroende på storlek på glasen hur många portioner det blir.
3. Smält chokladen över vattenbad.
4. Koka upp ¾ dl av vispgrädden i en liten kastrull och smält sedan gelatinbladet i den varma grädden.
5. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills du har en jämn smet.
6. Vispa resten av grädden (2 dl) löst med elvisp.
7. Blanda försiktigt ihop chokladsmeten med den vispade grädden.
8. Fördela moussesmeten jämt i glasen över de smulade kexen. Låt stå kylt minst 2 timmar.
9. Vispa upp vispgrädden och spritsa eller klicka ut ovanpå chokladmoussen. Spritsa även på några klickar Biscoff spread och smula lite kex över.

Rekommenderade artiklar

2 kommentarer

  1. Jag lyckas inte få fram receptet på Biscoffspreed?? Jag får bara fram Chokladmoussen innan?? Mvh Annika

    1. Fannie Andersson

      Hej Annika!
      Det är en färdig produkt 🙂 du hittar den i de flesta välsorterade matbutiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *