Hallonkaka

Inga krusiduller, en riktigt god kaka med hallon i långpanna bara. Enkelt, snabbt och gott.

RECEPT ca 25 bitar
Ingredienser:
200g smör
3 dl strösocker
1-2 nypor salt
2 msk vaniljsocker
4 ägg
3½ vetemjöl
1 tsk bakpulver
150-200g hallon frysta eller färska

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull eller mikro. Ställ åt sidan och låt svalna något.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda sedan ner smör och ägg.
3. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll i ungefär hälften av smeten och strö över hälften av hallonen och täck sedan med resten av smeten och strö hallon på toppen.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Låt svalna och pudra med florsocker.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *