Cheesecakes,  No Bake

Nutella- och Jordnötscheesecake med Oreobotten

Snacka om EXTRA ALLT cheesecake, den här bara måste ni testa! Frasig Oreobotten, krämig och helt fantastisk cheesecakefyllning med Nutella och jordnötssmör. Toppad med massor av godsaker; oreokakor, minimarshmallows, vit chokladganache, jordnötter och mörk choklad.

RECEPT
Ingredienser:

2 paket Oreokakor (ca 300 gram)
100g rumsvarmt smör
300g naturell färskost
1 dl sötad kondenserad mjölk
0,5 dl jordnötsmör crunchy
1 dl Nutella
1 dl vispgrädde

Till topping & dekoration
Vit choklad ganache:

120 g grädde
30g glukos
240g vit choklad
20g rumsvarmt smör

Minimarshmallows
Jordnötter
Mörk choklad (Jag använde kupoler som jag hade över från ett annat bakningsprojekt men det går såklart lika bra med en vanliga bitar)

Gör så här:
1. Mixa alla Oreokakorna utom tre stycken som du lägger åt sidan (ska vara till dekoration) till ett fint smul. Blanda ihop smulorna med det rumsvarma smöret och tryck sedan ut degen i en form ca 24 cm. Tips! Klä formen med bakplåtspapper eller tårtplast för att få en snyggare finish när den färdiga kakan ska tas ut ur formen.
2. Ställ in formen med botten i frysen medan du gör fyllningen.
3. Lägg färskost, kondenserad mjölk, jordnötssmör och Nutella i en bunke och blanda väl. Använd gärna elvisp på låg hastighet.
4. Tillsätt vispgrädden och vispa till det blir en något tjockare och krämig konsistens, vispa inte för länge!
5. Ta ut formen från frysen och bred ut fyllningen över botten. Frys 1-2 timmar innan du börjar dekorera och lägga på topping.
6. För vit chokladganache använde jag detta recept: https://www.svt.se/recept/alla-hjartans-dag-praliner

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *