Cheesecakes,  Dessert i glas,  Desserter

Bakad blåbärscheesecake i glas

RECEPT
BAKAD BLÅBÄRSCHEESECAKE I GLAS (4 portioner)
Ingredienser
:
8 st digestivekex
½ tsk mald kardemumma
50g smält smör
150g philadelphiaost
1½ dl creme fraiche
½ dl strösocker
200g tinade frysta blåbär
1 tsk vaniljsocker

Topping:
½ dl creme fraiche
½ dl vispgrädde
½ msk florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mixa digestivekexen till ett fint smul och blanda i kardemumma. Rör sedan ihop kexsmulet med det smälta smöret. Tryck ut kexblandningen jämnt i botten på fyra mindre glas. Grädda på en plåt i nedre delen av ugnen i ca 15-10 minuter.
3. I en blender eller matberedare, mixa ihop philadelphiaost, creme fraiche, strösocker, blåbär och vaniljsocker så det blandas jämnt. Fördela sedan fyllningen jämnt i glassen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
4. Låt dem svalna helt och ställ sedan in dem i kylskåpet för att kallna.
5. Vispa creme fraiche, vispgrädde och florsocker tjockt med elvisp. Häll över blandningen i en spritspåse och spritsa några klickar i varje glas. Dekorera ev med blåbär och citronmeliss.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *