Gräddbullar,  Maräng,  No Bake

Gräddbullar med dulceychoklad

RECEPT ca 15 stycken
Ingredienser:
1 pkt smörgåsrån
1½ gelatinblad
0,75 dl vatten
½ dl glykossirap
4 äggvitor
2 dl strösocker
350g dulceychoklad

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Stansa ut ca 15 stycken rundlar av smörgåsrånen. Lägg åt sidan.
3. Mät upp glykossirap, strösocker och vatten i en kastrull och koka upp till 121 grader. Under tiden vispa upp äggvitorna till ett vitt fast skum.
4. När sockerkoket nått 121 grader tar du bort kastrullen från plattan och häll ner i marängen i en tunn stråle samtidigt som du kör med elvisp eller visp i bakmaskin på maxhastiget. Vispa tills marängen är fast och ljummen.
5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg i en skål, värm 10 sekunder i mikron tills de smält helt. Blanda 2 msk av marängen i skålen med gelatin och vänd sedan tillbaka ner i den stora bunken med maräng.
6. Fyll en spritspåse med marängen och spritsa på de runda smörgåsrånen. Låt stå i frys minst 2 timmar.
7. Smält 2/3 av dulceychokladen över vattenbad, när allt är ordentligt smält ta bort skålen från vattenbadet och tillsätt resten av chokladen och blanda tills den också smält.
8. Doppa nu gräddbullarna i chokladen. Ett tips är att hälla chokladen i en hög skål/mugg för det blir mycket lättare att doppa gräddbullarna då.
9. Strö eventuellt på kokos, strössel, frystorkade hallon eller vad du önskar för topping. Låt stelna i kyl innan servering.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *