Chocolate Chip Cookies med Daim

Tidigare har jag inte gillat kakor nå värst, men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Gillar dem här med Daim skarpt, riktigt sega och goda precis som de ska vara! Lätt som en plätt att slänga ihop!

RECEPT ca 30 stycken
Ingredienser:
250g smör (rumsvarmt)
1 ägg
6 dl vetemjöl
2½ dl strösocker
1,5 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
250 g chokladknappar (ljus)
110 g Daim (4 paket á 28 g)
0,5 tsk salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen till 190 grader. Hacka Daim i mindre bitar och ställ åt sidan.
2. Blanda smör, strösocker och farinsocker i en bunke.
3. Tillsätt ägget. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och knåda ihop en deg.
4. Blanda till sist ner den hackade Daimen och chokladknapparna.
5. Rulla till bollar och platta till dem något på plåten, det räcker till ca 30 stycken. Lägg dem ganska glest då de kommer att flyta ut.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.
7. Låt kakorna ligga kvar på plåten en stund innan du flyttar dem vidare för att svalna på galler.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *