En klassisk cheesecake går ju alltid hem, eller hur? Toppa med jordgubbar för extra somrig feeling!
RECEPT
Ingredienser:
Ca 20 digestivekex
130g smör
300g färskost
250g mascarpone
50g turkisk yoghurt
1½ dl vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
jordgubbar
Mitt recept på lemoncurd hittar du här.
Gör så här:
1. Klä en form ca 24 cm med bakplåtspapper eller tårtplast.
2. Mixa digestivekexen till ett fint smul. Smält smöret i kastrull eller mikro, blanda ihop med kexsmulorna.
3. Tryck ut kexmassan jämnt i botten på formen. Ställ formen i kylen under tiden som du gör fyllningen.
4. Vispa ihop färskost, mascarpone och turkisk yoghurt tillsammans med vispgrädden med elvisp på medelhastighet.
5. Vänd ner florsocker och vaniljsocker försiktigt och blanda till en jämn smet.
6. Bre ut smeten jämnt över botten och låt cheesecaken stå i kyl ca 1-2 timmar innan du brer på lemoncurd och dekorerar med jordgubbar.