Alltså detta, fikavänner! Salt och kola är en sådan given kombination och det är SÅ gott. Jag vågar säga att det är topp tre på de godaste desserter jag smakat. Det bara måste upplevas. Till råga på det är det enkelt att göra och svårt att misslyckas, fullträff varje gång!
RECEPT ca 8 portioner (12-16 mindre portioner, passar perfekt till buffé för större sällskap)
Ingredienser:
1 burk Dulce de Leche/karamelliserad mjölk
5½ dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 tsk flingsalt
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Värm grädden i en kastrull, ta av den från plattan precis innan den börjar koka.
3. Rör ner hela burken Dulce de Leche och vispa tills den löst upp sig.
4. Rör ner gelatinbladen och rör tills de smält. Rör ner saltet.
5. Portionera ut i glas/skålar eller annan önskad form och låt stelna i kyl i minst 2 timmar.
6. Dekorera! Jag spritsade Dulce de Leche och kolafrosting.