Donuts,  Mjuka Kakor

Ugnsbakade donuts med chokladglasyr

RECEPT
DONUTS 12 stycken
Ingredienser:
2 ägg
4½ dl vetemjöl
1½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljpasta
1 tsk salt
1½ dl mjölk
2 msk rapsolja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner de övriga ingredienserna och blanda till en klumpfri och slät smet.
3. Fyll smeten i en stor spritspåse och fördela i en donutform, fyll ca 2/3 till varje donut. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
4. Låt donutsen svalna en stund i formen innan du tar ut dem och låter svalna helt på galler. Doppa dem sedan i glasyr och ev strössel.

CHOKLADGLASYR
Ingredienser:
50g smör
2 msk vatten
3 dl florsocker
1 msk kakao
2 msk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop till en jämn chokladsmet utan klumpar. Låt glasyren svalna helt innan du börjar doppa dina donuts.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *