Frusen cheesecake är så gott tycker jag! Denna med lime och björnbär är en av mina favoriter.

RECEPT
KEXBOTTEN
Ingredienser:
100g digestivekex
50g smör
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull. Mixa sönder kexen till ett fint smul och blanda ihop med smöret.
2. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant alternativt silikonform (det använder jag). Formen bör vara ca 18 cm.
3. Ställ in i frysen medans du gör cheesecake fyllningen.
LIME- & BJÖRNBÄRSCHEESECAKE
Ingredienser:
1½ gelatinblad
½ dl saft från lime
125g philadelphia
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vispgrädde
Färska björnbär
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen ca 5 minuter i kallt vatten.
2. Vispa Philadelphia, strösocker och vaniljsocker med elvisp ungefär 5-6 minuter brukar bli lagom.
3. Vispa grädden löst med elvisp i en annan bunke.
4. Värm upp hälften av limesaften i en liten kastrull och precis innan det börjar koka lägg i gelatinbladen och rör om lite så de smälter helt. Blanda i resten av limesaften.
5. Vispa ner limeblandningen i Philadelphia-bunken med elvisp. Vänd sedan ner den löst vispade grädden.
6. Tag ut kexbottenformen ur frysen. Placera ut björnbär direkt mot botten innan du häller över cheesecakefyllningen.
7. Frys cheesecaken i 2-3 timmar.
8. Dekorera med färska björnbär och mixade digestivekex. Jag har även dekorerat med färgad vit chokladgrädde som blivit över från ett annat bak.