Bakelser,  Desserter,  Maräng

Pavlova med lemoncurd & vit chokladchantilly i portionsformat

RECEPT PAVLOVA 8-10 portioner
VIT CHOKLADCHANTILLY
Ingredienser:
150g vit choklad
2½ dl vispgrädde

Gör så här:
1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
2. Häll vispgrädden i en kastrull och koka upp, häll sedan den varma grädden över den vita chokladen och rör runt tills du har en jämn chokladsmet.
3. Täck smeten med plast direkt mot ytan och låt stå över natten.

MARÄNGSKÅLAR
Ingredienser:
3 äggvitor (jag använder stora ägg)
1 dl strösocker
2 dl florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 80 grader.
2. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum med elvisp eller vispa i en bakmaskin med vispar.
3. Tillsätt strösockret litegrann i taget medan du fortsätter att vispa. Fortsätt tills du har en fast och blank maräng.
4. Sikta ner florsockret och vänd sedan försiktigt ner det i marängen till en jämn och tjock marängsmet.
5. Placera ett bakplåtspapper på en plåt. Häll upp marängsmeten i en spritspåse med en rund tyll som är ungefär 1 cm i diameter i öppningen. Spritsa en rund botten som är ca 5 cm i diameter. Spritsa sendan en kant runt om och upprepa två gånger till.
6. Grädda marängskålarna i ca 1.5 timme. När du stängt av ugnen, låt skålarna stå kvar i 1 timme till.

LEMONCURD
Du hittar mitt recept på Lemoncurd här: https://fanniesfika.se/lemoncurd/

MONTERA DINA PAVLOVA
1. Fyll marängskålarna med lemoncurd till lite över hälften av skålen.
2. Vispa upp den vita chokladchantillysmeten till en fin spritsbar konsistens och spritsa över lemoncurden.
3. Dekorera ev med citrusfrukter. Servera direkt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *