Det här är en riktig frukostfavorit. Ja, jag tar gärna en frasig bulle fylld med choklad till frukost. Det sitter riktigt fint tillsammans med en god kopp kaffe en härlig helgmorgon. Uppskattas både av stora och små i familjen. Jag gillar ju finurliga genvägar så dessa är bakade med färdig smördeg på rulle, det går på nolltid att fixa dessa godbitar!
RECEPT
SNABBA PAIN AU CHOCOLAT
Ingredienser:
1 pkt kyld smördeg på rulle ca 300g
ca 100g choklad (ljus eller mörk efter egen smak)
1 ägg
Mandelspån
Florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut den kylda smördegsrullen och dela i sex rektangulära bitar.
2. Fördela chokladen i ena kortänden på varje smördegsbit och rulla över en liten kant av smördegen, lägg sedan till choklad igen och rulla ihop hela biten.
3. Lägg över smördegsbullarna på en plåt och pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
4. Grädda i ca 15-20 minuter, eller tills de har en fin gyllene yta.
5. Låt svalna och pudra eventuellt med lite florsocker.