Desserter

Chokladpudding med O’boygrädde

Men visst är väl chokladpudding barndomsminnen? Det är det för mig iallafall, jag kommer ihåg att vi åt det ofta som efterrätt när vi var små med en klick vispgrädde till, hur gott som helst. I det här receptet har jag uppgraderat litegrann genom att servera den med O’boygrädde, även det hur smarrigt som helst. Choklad med choklad, det går liksom aldrig fel.

CHOKLADPUDDING MED O’BOYGRÄDDE
Ingredienser:
5 dl mjölk
1 dl strösocker
1 ägg
3 msk Maizena
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150g mörk choklad (jag tycker det blir lagom med ca 40-50% kakaohalt)
1½ msk rumsvarmt smör

1½ dl vispgrädde
2 msk O’boypulver

Gör så här:
1. Vispa ihop mjölk, strösocker, ägg, Maizena, kakao och vaniljsocker i en kastrull.
2. Koka upp blandningen under konstant omrörning och sjud sedan i ca 2 minuter eller tills det är en krämig konsistens.
3. Ta av kastrullen från plattan och rör i den hackade chokladen och smöret. Rör om tills allt smält och du har en slät och fin kräm.
4. Häll upp i glas (portionsstorlek) och sätt plastfolie på direkt mot ytan på chokladpuddingen för annars kan det bildas ”skinn”. Låt stå i kylen ca 1 timme.
5. Ha i grädden tillsammans med O’boypulvret i en bunke.
6. Vispa med elvisp tills du har en spritsbar konsistens.
7. Spritsa eller klicka ut O’boygrädde ovanpå chokladpuddingen. Servera med några färska bär.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *