Rabarberkaka med mandelmassa & kokos

Det är rabarbertider fikavänner! Jag vill verkligen tipsa er om den här kakan – den är sååå god! Servera gärna med vaniljsås.

RECEPT
Ingredienser:
2 stjälkar rabarber (ca 200-250 gram)
150g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
120g mandelmassa
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
0,75 dl mjölk
½ dl kokosflingor
1 dl mandelspån
Florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 24 cm.
2. Skär rabarbern i mindre bitar (ca 3 cm långa) och ställ åt sidan. Riv mandelmassan med ett rivjärn.
3. Vispa strösocker och smör fluffigt med elvisp. Blanda ner äggen, ett i taget. Tillsätt den rivna mandelmassan & kokosflingor.
4. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker, blanda väl! Rör sedan ner mjölken.
5. Fyll formen med smeten och tryck i rabarberbitarna på kakan. Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.
6. Låt kakan svalna. Pudra med florsocker om du vill.

Rekommenderade artiklar

6 kommentarer

  1. Hur många gram rabarber ska man ha?

    1. Fannie Andersson

      Men så klantigt att glömma skriva mängden rabarber… haha. Jag använder oftast runt 200-250g rabarber, motsvarar ca 2-3 stjälkar beroende på storlek.
      Jag har uppdaterat receptet nu också! 🙂

  2. Underbar god och lätt att baka.
    Ska bjuda min familj på denna goda.

    1. Fannie Andersson

      Vad kul att höra! Tack 🙂

  3. Hur många räcker den till?

    1. Fannie Andersson

      Åtminstone åtta rejäla bitar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *