Det är rabarbertider fikavänner! Jag vill verkligen tipsa er om den här kakan – den är sååå god! Servera gärna med vaniljsås.
RECEPT
Ingredienser:
2 stjälkar rabarber (ca 200-250 gram)
150g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
120g mandelmassa
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
0,75 dl mjölk
½ dl kokosflingor
1 dl mandelspån
Florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 24 cm.
2. Skär rabarbern i mindre bitar (ca 3 cm långa) och ställ åt sidan. Riv mandelmassan med ett rivjärn.
3. Vispa strösocker och smör fluffigt med elvisp. Blanda ner äggen, ett i taget. Tillsätt den rivna mandelmassan & kokosflingor.
4. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker, blanda väl! Rör sedan ner mjölken.
5. Fyll formen med smeten och tryck i rabarberbitarna på kakan. Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.
6. Låt kakan svalna. Pudra med florsocker om du vill.
Hur många gram rabarber ska man ha?
Men så klantigt att glömma skriva mängden rabarber… haha. Jag använder oftast runt 200-250g rabarber, motsvarar ca 2-3 stjälkar beroende på storlek.
Jag har uppdaterat receptet nu också! 🙂
Underbar god och lätt att baka.
Ska bjuda min familj på denna goda.
Vad kul att höra! Tack 🙂
Hur många räcker den till?
Åtminstone åtta rejäla bitar 🙂