Mjuka Kakor

Rabarberkaka med Mandelmassa & kokos

RECEPT
Ingredienser:
150g rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
3 ägg
120g mandelmassa
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
0,75 dl mjölk
½ dl kokosflingor
Florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 24 cm.
2. Skär rabarbern i mindre bitar och ställ åt sidan. Riv mandelmassan med ett rivjärn.
3. Vispa farinsocker och smör fluffigt med elvisp. Blanda ner äggen, ett i taget. Tillsätt den rivna mandelmassan.
4. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker, blanda väl! Rör ner rabarberbitarna och mjölken.
5. Fyll formen med smeten och tryck ut några av rabarberbitarna på toppen av kakan. Strö över kokos och grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
6. Låt kakan svalna. Pudra med florsocker, dekorera med rabarberskal och bär om du vill.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *