Stekpannebröd

Helt ärligt tycker jag inte alls om att baka bröd men gillar desto mer att äta ett färskt nybakat. Av den anledningen dyker det inte upp så många brödrecept här. Här är dock ett som går otroligt snabbt att göra och är toppen att lyxa till helgfrukosten med. Det tar bara fem minuter att grädda i stekpannan och degen behöver inte jäsa!

RECEPT ca 8 stycken
Ingredienser:
4 msk rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl grekisk yoghurt

Gör så här:
1. Smula ihop smöret med alla torra ingredienser. Tillsätt grekisk yoghurt, blanda snabbt ihop till en smidig deg.
2. Dela degen i 8 bitar och kavla eller platta till alternativt stansa ut rundlar med stansring. Ca 1 cm tjocka blir lagom.
3. Värm stekpannan till något över medelvärme. Ha i lite vetemjöl i stekpannan så att bröden inte fastnar, det ska inte användas något matfett till gräddningen.
4. Grädda bröden ca 2-3 minuter på varje sida tills de fått lagom gyllenbrun färg.
5. Servera direkt med smör och en god ost.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *