Vit kladdkaka med Polly

 Den här kladdkakan med vit choklad och Polly är både supermumsig och enkel att baka!

RECEPT
Ingredienser:

2 ägg
2½ dl socker
100g smör
100g vit choklad
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
50g ljus choklad
ca 65g Polly (ungefär en halv påse)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform med bakplåtspapper.
2. Blanda ihop socker och ägg löst med visp för hand.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt den vita chokladen när smöret smält och låt det smälta ihop. Blanda sedan ner det i äggsmeten.
4. Rör sedan ner vetemjöl och vaniljsocker.
5. Smält den ljusa chokladen i mikro eller kastrull.
6. Häll kladdkakssmeten i formen. Klicka ut den smälta chokladen på toppen och dra önskat mönster med en provsticka eller tandpetare.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
8. Genast efter att kakan tagits ut ur ugnen tryck ner pollygodisarna över kakan.
9. Låt svalna helt. Servera gärna med färska hallon!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *