Den här kladdkakan med vit choklad och Polly är både supermumsig och enkel att baka!
RECEPT
Ingredienser:
2 ägg
2½ dl socker
100g smör
100g vit choklad
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
50g ljus choklad
ca 65g Polly (ungefär en halv påse)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform med bakplåtspapper.
2. Blanda ihop socker och ägg löst med visp för hand.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt den vita chokladen när smöret smält och låt det smälta ihop. Blanda sedan ner det i äggsmeten.
4. Rör sedan ner vetemjöl och vaniljsocker.
5. Smält den ljusa chokladen i mikro eller kastrull.
6. Häll kladdkakssmeten i formen. Klicka ut den smälta chokladen på toppen och dra önskat mönster med en provsticka eller tandpetare.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
8. Genast efter att kakan tagits ut ur ugnen tryck ner pollygodisarna över kakan.
9. Låt svalna helt. Servera gärna med färska hallon!