Som vi alla vet är kladdkaka är både jättegott och enkelt att baka. Jag älskar kladdkaka, det är något jag bakar ofta och gärna. Det här är en lite vuxnare variant med både mörk choklad i smeten och i glasyren. Väldigt mycket choklad med andra ord, men det blir aldrig för mycket! Denna gången dekorerade jag kakan med Dulce de Leche jag hade över från ett annat bak men bara fantasin kan sätta stopp när det gäller dekor, ta det du har hemma eller själv tycker om!
RECEPT
KLADDKAKA
Ingredienser:
150g smör
3 ägg
3½ dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
75g mörk choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i kastrull eller i mikro.
2. Blanda socker och ägg i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ordentligt.
3. Klä en form 24 cm med bakplåtspapper. Häll ned smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna helt när kakan är klar.
GLASYR:
200g mörk choklad 50% kakaohalt (är den högre tycker jag att det blir för skarp smak)
1,5 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Hacka chokladen i mindre bitar
2. Koka upp grädden i en kastrull. Ta bort från plattan när det kokar och rör ner chokladen. När den är helt smält och svalnat något, bred den över kakan.
3. Dekorera med valfri dekor, jag använde lite Dulce de Leche jag hade över från ett annat bak.
4. Servera gärna kakan med vispgrädde eller vaniljglass!