Donuts,  Julbak

Kaneldonuts

Friterade donuts i all ära, men ibland orkar man bara inte stå och hålla på med fritering och allt vad det innebär. Dessa bakade donuts med kanel i smeten och doppade i kanelsocker är ett toppenbra alternativ till friterade donuts!

RECEPT
DONUTS 12 stycken
Ingredienser:
2 ägg
4½ dl vetemjöl
1½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljpasta
1 tsk salt
1½ dl mjölk
2 msk rapsolja
1½ tsk kanel
1 tsk ingefära

1½ dl strösocker
3 msk kanel
75g smält smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner de övriga ingredienserna och blanda till en klumpfri och slät smet.
3. Fyll smeten i en stor spritspåse och fördela i en donutform, fyll ca 2/3 till varje donut. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
4. Låt donutsen svalna en stund i formen innan du tar ut dem och låter svalna helt på galler.
5. Smält smöret i kastrull eller mikro, låt svalna. Blanda socker och kanel i en skål. Pensla donutsen i smör och doppa i kanelsockret.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *