Trippelmousse med choklad, hallon och vit choklad

En elegant och effektfullt dessert med de skarpa linjerna och ”korall” som dekoration!

RECEPT ca 4 portioner (beror på storleken på glas, mina är Ø8cm och 6cm höga)
CHOKLADMOUSSE
Ingredienser:
75g Ljus eller mörk choklad (vilket du föredrar)
0.75 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Koka upp ½ dl av vispgrädden i en liten kastrull och smält sedan gelatinbladet i den varma grädden.
4. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills du har en jämn smet.
5. Vispa resten av grädden (1½ dl) löst med elvisp.
6. Blanda försiktigt ihop chokladsmeten med den vispade grädden.
7. Fördela moussesmeten jämt i glasen. Låt stå kylt ca 2 timmar.
8. Den smet som blir över kan du gjuta dekorationer med, jag gjorde små bollar i en silikonform.

HALLONMOUSSE
Ingredienser:
100g frusna hallon
1 gelatinblad
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten
1½ dl vispgrädde

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Lägg hallon, strösocker, vaniljsocker och vatten i en liten kastrull och värm upp till sjudande.
3. Sila hallonblandningen genom en finmaskig sil. Smält sedan gelatinbladet i den släta hallonpurén. Låt stå och svalna till rumstemperatur.
4. Vispa grädden löst.
5. Blanda ner hallonpurén försiktigt i vispgrädden och fördela ovanpå chokladmoussen. Låt stå kylt ca 2 timmar.

VIT CHOKLADMOUSSE
Ingredienser:
75g Vit choklad
0.75 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Koka upp ½ dl av vispgrädden i en liten kastrull och smält sedan gelatinbladet i den varma grädden.
4. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills du har en jämn smet.
5. Vispa resten av grädden (1½ dl) löst med elvisp.
6. Blanda försiktigt ihop chokladsmeten med den vispade grädden.
7. Fördela moussesmeten jämt ovanpå hallonmoussen glasen. Låt stå kylt ca 2 timmar.
8. Dekorera med det du önskar!

Receptet på hur du gör koraller att dekorera med har jag knyckt rakt av och det hittar du här: https://brinkenbakar.se/koraller/

Rekommenderade artiklar

4 kommentarer

  1. Hej kan man göra detta dan innan man ska ha den

    1. Fannie Andersson

      Ja det går fint 🙂

  2. Hej, skulle man kunna göra dessa i silikonform för bakelser och ha i frysen tills det är dags att ta upp så det blir som bakelser typ. Om du förstår vad jag menar

    1. Fannie Andersson

      Absolut, det funkar fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *