Desserter

Trippelmousse med choklad, hallon och vit choklad

RECEPT ca 4 portioner (beror på storleken på glas, mina är Ø8cm och 6cm höga)
CHOKLADMOUSSE
Ingredienser:
75g Ljus eller mörk choklad (vilket du föredrar)
0.75 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Koka upp ½ dl av vispgrädden i en liten kastrull och smält sedan gelatinbladet i den varma grädden.
4. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills du har en jämn smet.
5. Vispa resten av grädden (1½ dl) löst med elvisp.
6. Blanda försiktigt ihop chokladsmeten med den vispade grädden.
7. Fördela moussesmeten jämt i glasen. Låt stå kylt ca 2 timmar.
8. Den smet som blir över kan du gjuta dekorationer med, jag gjorde små bollar i en silikonform.

HALLONMOUSSE
Ingredienser:
100g frusna hallon
1 gelatinblad
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten
1½ dl vispgrädde

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Lägg hallon, strösocker, vaniljsocker och vatten i en liten kastrull och värm upp till sjudande.
3. Sila hallonblandningen genom en finmaskig sil. Smält sedan gelatinbladet i den släta hallonpurén. Låt stå och svalna till rumstemperatur.
4. Vispa grädden löst.
5. Blanda ner hallonpurén försiktigt i vispgrädden och fördela ovanpå chokladmoussen. Låt stå kylt ca 2 timmar.

VIT CHOKLADMOUSSE
Ingredienser:
75g Vit choklad
0.75 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Koka upp ½ dl av vispgrädden i en liten kastrull och smält sedan gelatinbladet i den varma grädden.
4. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills du har en jämn smet.
5. Vispa resten av grädden (1½ dl) löst med elvisp.
6. Blanda försiktigt ihop chokladsmeten med den vispade grädden.
7. Fördela moussesmeten jämt ovanpå hallonmoussen glasen. Låt stå kylt ca 2 timmar.
8. Dekorera med det du önskar!

Receptet på hur du gör koraller att dekorera med har jag knyckt rakt av och det hittar du här: https://brinkenbakar.se/koraller/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *