Glass

Mjölkchokladglass med digestivekex

RECEPT ger ca 4 portioner
Ingredienser:
1 dl strösocker
3 äggulor
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 krm salt
100g mjölkchoklad
3-4 krossade digestivekex
Mjölkchokladknappar eller hackad mjölkchoklad

Gör så här:
1. Vispa upp strösocker och äggulor vitt och fluffigt i en bunke.
2. Koka upp mjölken tillsammans med vispgrädden med saltet. Hacka chokladen och ha i den i gräddmjölken. Rör om tills chokladen smält helt. Rör ner äggulorna och sockret och sjud långsamt tills smeten börjar tjockna, det ska gå upp till 84 grader, det får inte koka!
3. Låt nu glassmeten svalna och ställ in i kylskåp minst 8 timmar. Kör smeten i glassmaskin ca 60 minuter eller tills du ser att den har en fin konsistens. Blanda i krossade digestivekex och mjölkchokladknappar. Ställ in i frysen till servering.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *