Biscoff vanilla cookie brownies med jordnötssmör

Ja men alltså ni hör ju själva här, perfekt mjuk brownie fylld med frasiga Biscoffkakor varvat med jordnötssmör, omg helt klart en ny favorit!

RECEPT 12 normalstora brownies
Ingredienser:
100g smör
100g mörk choklad ca 60%
2¼ dl strösocker
2 ägg
1½ vetemjöl
1 tsk bakpulver
24 st Biscoff Vanilla kakor
ca 1 dl jordnötssmör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Grovhacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på låg värme. Låt svalna något innan du blandar dem med de andra ingredienserna.
3. Rör ihop ägg och strösocker. Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Rör till sist i choklad- och smörblandningen och blanda tills du har en jämn och slät smet.
4. Lägg en kaka i botten på varje muffinsform och bre över ca 1 tesked jordnötssmör på varje kaka. Lägg sedan ytterligare en kaka ovanpå.
5. Häll i ungefär 2-3 matskedar av browniesmeten över kakorna i muffinsformarna och låt smeten rinna ner över sidorna. Det ska vara helt täckt.
6. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter. Låt dem svalna innan servering. NJUT!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *