Minipavlova med lättvispad grädde & färska bär

Frasig och mjukseg maräng fylld med grädde och färska bär, enkelt och festligt!

RECEPT
PAVLOVA MED LÄTTVISPAD GRÄDDE & FÄRSKA BÄR

MARÄNGSKÅLAR
Ingredienser:
3 äggvitor (jag använder stora ägg)
1 dl strösocker
2 dl florsocker
Ev. rosa gelfärg

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 80 grader.
2. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum med elvisp eller vispa i en bakmaskin med vispar.
3. Tillsätt strösockret litegrann i taget medan du fortsätter att vispa. Fortsätt tills du har en fast och blank maräng. Droppa ev i några droppar rosa gelfärg om du vill ha korgarna rosa.
4. Sikta ner florsockret och vänd sedan försiktigt ner det i marängen till en jämn och tjock marängsmet.
5. Placera ett bakplåtspapper på en plåt. Häll upp marängsmeten i en spritspåse med en tyll som är ungefär 1-2 cm i diameter i öppningen. Spritsa en rund botten som är ca 5 cm i diameter. Spritsa sendan en kant runt om och upprepa en gång till.
6. Grädda marängskålarna i ca 1,5 timme. När du stängt av ugnen, låt skålarna stå kvar i 1 timme till. Låt sedan korgarna svalna helt innan du fyller dem.

FYLLNING
Ingredienser:
2½ dl vispgrädde
Färska bär

Gör så här:
1. Vispa upp grädden lätt.
2. Fyll marängkorgarna med vispgrädde och toppa med färska bär.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *