Oh my god! Detta mina vänner vågar jag påstå är ett av de bästa påhitten hittills. Så förbannat goda. Marängen blir alldeles lagom seg och chokladig. Fyllningen är också en klass för sig, så enkelt och så gott. Denna bara måste upplevas.

RECEPT 12-15 stycken
Ingredienser:
70g choklad (runt 50% kakaohalt)
4 äggvitor
2,5 dl strösocker
2 krm bakpulver
1 krm salt
3 dl vispgrädde
1 burk (ca 400g) Dulce de Leche
Bär efter egen smak till topping
Gör så här:
1. Sätt ugnen till 180 grader. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Ställ åt sidan och låt svalna helt.
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda strösocker, bakpulver och salt i en annan bunke.
3. Tillsätt blandningen av de torra ingredienserna lite i taget i äggskummet under vispning. Vispa tills det inte är några sockerkristaller kvar.
4. Häll ner den smälta chokladen i en långsam stråle och rör försiktigt. Rör du för mycket blir marängen inte marmorerad av chokladen.
5. Fyll muffinsformar eller klicka ut på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda i mitten av ugnen, sänk värmen direkt till 110 grader. Grädda ca 60 minuter. Sänk värmen ytterligare till 50 grader och grädda ca 30 minuter till. När de lossnar från bakplåtspappret är de klara.
7. Fyll med Dulce de Leche och vispad grädde, toppa med färska bär!