Gräddtårta

En klassisk gräddtårta med svenska jordgubbar kan ju aldrig gå fel, eller hur? Här har ni ett riktigt toppenrecept!

RECEPT
GRÄDDTÅRTA ca 8-10 bitar
Ingredienser:
Tårtbotten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form (ca Ø20 cm) med baklåtspapper i botten och runt kanterna.
2. Vispa upp ägg och socker riktigt pösigt och vitt med elvisp.
3. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Sikta sedan ner det i äggsmeten och vänd försiktigt i det jämnt. Häll upp smeten i formen och grädda ca 40 minuter längst ner i ugnen.
4. Låt sedan tårtbotten vila i formen i ca 5 minuter innan du stjälper upp botten på ett galler och låt sedan svalna helt.

FYLLNINGAR & TÄCKA TÅRTAN
Vaniljkräm Jag använder alltid detta recept till vaniljkräm: https://www.koket.se/min-basta-vaniljkram
En sats räcker till en tårta.
Hallonsylt köper jag färdig
Vispgrädde 5 dl
Jordgubbar lite drygt 1 liter

MONTERA TÅRTAN
1. Skär tårtbottnen i tre delar, jag gör detta med fördel när tårtan fortfarande är lite fryst, tycker det är lättare att få dem jämna då.
2. Vispa upp grädden.
3. Lägg en av bottnarna på ett tårtfat eller tårtbricka och bred på hallonsylt. Lägg på nästa botten och bred på vaniljkräm.
4. Lägg på den sista bottnen och bred på grädden både ovanpå och runt om tårtan. Resten av grädden spritsar du på med valfri tyll, här är det bara fantasin som sätter stopp! Garnera med massor av jordgubbar!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *