Mjuka Kakor

Tigerkaka med kokos & chokladdrip

En klassiker som aldrig går ur tiden, eller vad säger ni? En klassisk tigerkaka sitter aldrig fel men här har jag tagit den ett par steg längre hottat upp den med kokos och chokladdrip, kan säga att det blev bara ännu bättre! Testa att baka den omedelbums, ni kommer inte att ångra er jag lovar!

RECEPT
TIGERKAKA
Ingredienser:
100g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
Kokosflingor att ”bröa” formen med

CHOKLADDRIP
Ingredienser:
75g mörk choklad
½ dl vispgrädde
1 tsk smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med smör och ”bröa” den med kokosflingor. Formen jag använt rymmer ca 1,2 liter.
2. Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken, ställ åt sidan och låt svalna. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt med elvisp.
3. Tillsätt vaniljsocker, mjöl, bakpulver och häll till sist i mjölkblandningen. Rör snabbt ihop tills du har en jämn smet.
4. Häll av ca en tredjedel av smeten i en annan bunke och rör ner kakaon i den.
5. Häll hälften av den ljusa smeten i formen. Häll på hälften av kakaosmeten och upprepa en gång till.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min. Testa med en provsticka, den ska vara torr när kakan är klar. Låt kakan stå i formen ca 10 minuter innnan du stjälper upp den på ett galler och låter svalna helt.
7. Smält chokladen tillsammans med grädden på låg värme. När allt är smält och du har en jämn smet, rör sedan ner smöret. Låt svalna något.
8. Fördela chokladdripen med sked eller flaska med pip över kakan. Dekorera ev med chokladbitar eller strössel.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.