Mjuka Kakor

Nutellakaka med frosting

RECEPT
NUTELLAKAKA
Ingredienser:
3 ägg
2 dl strösocker
½ citron (endast skalet)
1½ dl mjölk
50g smör
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
1½ tsk vaniljsocker
1 dl Nutella
Ev färska hallon och hasselnötter till dekoration

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en sockerkaksform som rymmer ca 1,5 liter med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och ställ åt sidan, låt svalna. Vispa ägg och socker riktigt vitt, låt det ta några minuter.
3. Tillsätt det avsvalnade smöret och mjölken, vänd ner det i ägg- och sockersmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Sikta sedan ner i smeten och vänd ner. Riv citronskal och rör ner i smeten.
5. Häll över ca en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda med Nutella.
6. Häll den stora mängden smet (den utan Nutella) i formen och häll sedan på Nutellasmeten överst. Dra en provsticka några varv för att blanda det lite grann och skapa ett mönster.
7. Grädda ca 30 minuter i mitten av ugnen. Låt kakan svalna helt innan du spritsar och dekorerar.

FROSTING
Ingredienser:
100g mjukt smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 1 dl nutella
1 msk kakao
40g vit choklad

Gör så här:
1. Smält den vita chokladen över vattenbad och ställ åt sidan.
2. Vispa smöret med elvisp ca 5 minuter, det ska bli vitt och fluffigt.
3. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ca 2 minuter till, tills det är en jämn smörkräm.
4. Ta en tredjedel av smörkrämen i en annan skål och blanda med den vita chokladen, ställ åt sidan.
5. Rör ner Nutella i resterade mängd smörkräm.
6. Ta en del av Nutellakrämen och blanda med kakao så får du även en tredje nyans.
7. Fördela i olika spritspåsar med önskade tyllar och spritsa på kakan. Dekorera med hallon och hackade hasselnötter.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *