Cupcakes,  Mjuka Kakor

Mjuka lingon- & blåbärskakor med vit chokladchantilly

RECEPT 8-10 kakor (lite beroende på storleken på formar)
LINGON & BLÅBÄRSKAKOR
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
50g smör
1½ dl mjölk
1½-2 dl blandade lingon & blåbär
Ev bärpulver för dekoration

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut små pajformar (muffinsformar funkar också) på en plåt med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa upp ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp.
4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Till sist rör du ner ägg- och sockersmeten.
5. Vänd försiktigt ner lingon & blåbär.
6. Fyll formarna till ca 2/3-delar.
7. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills du ser att de fått en fin färg.
8. Låt svalna helt innan du spritsar. Alternativt plasta in dem till nästa dag om du inte redan gjort chantillyn, den behöver en natt i kyl.

VIT CHOKLADCHANTILLY
Ingredienser:
150g vit choklad
2½ dl vispgrädde

Gör så här:
1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
2. Häll vispgrädden i en kastrull och koka upp, häll sedan den varma grädden över den vita chokladen och rör runt tills du har en jämn chokladsmet.
3. Täck smeten med plats direkt mot ytan och låt stå över natten.
4. Vispa upp chokladsmeten med elvisp och spritsa ovanpå de mjuka kakorna. Jag har använt en tyll som kallas St Honoré och pudrat över lite hallonpulver.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *