Alltså dessa mina fikavänner, så goda! Kladdkaka i botten, ”nougat” av marshmallowfluff och jordnötssmör toppat med Dulce de Leche, jordnötter och mjölkchoklad – OMG! Dessa är ett måste att baka hörni!
RECEPT
SNICKERSRUTOR ca 16 rutor
KLADDKAKA
Ingredienser:
100g smör
2 dl strösocker
1½ dl brunt farinsocker
½ msk vaniljsocker
2 ägg (stora)
1½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
½ krm salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i kastrull, låt svalna något
3. Rör ihop ägg, strösocker och farinsocker för hand. Viktigt att du bara rör ihop ingredienserna och inte vispar in massa luft!
4. Blanda i resterande ingredienser och smöret precis så att du har en jämn smet. Fyll springformen med smeten.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Den kommer att vara ”vobblig” när du tar ut den ur ugnen och det ska den vara, den kommer att sätta sig.
6. Låt kladdkakan svalna helt och låt gärna stå i kylskåp ca 5 timmar för att kakan ska ”sätta sig”.
”NOUGAT”
Ingredienser:
125g Marshmallowfluff
½ dl Jordnötssmör (creamy)
Gör så här:
1. Blanda ihop marshmallowfluffet med jordnötssmöret. Tycker du att blandningen blir för seg, kör den kort i mikron så den blir lite lösare och lättare att bre ut på kladdkakan. Låt sedan nougaten sätta sig en stund, ca 30 min.
KOLABLANDNING
Ingredienser:
200g Dulce de Leche
1 dl salta jordnötter
Gör så här:
1. Blanda ihop Dulce de Leche tillsammans med jordnötterna och bred sedan över nougattäcket.
MJÖLKCHOKLADTÄCKE
Ingredienser:
100g mjölk choklad
Gör så här:
1. Smält chokladen försiktigt på svag värme, bred sedan ut den över kolablandningen. Låt nu hela kakan stå kylt ca 1-2 timmar innan du skär upp den i rutor.
Hur gör man marshmallows fluff?
Hej! Det köps färdigt på burk 🙂 brukar finnas på större affärer, typ Maxi.