Kex, kladdkaka, marshmallows och mjölkchoklad. Det blir ju bara otroligt gott som ni förstår!
S’MORES KLADDKAKSMUFFINS ca 12-15 normalstora muffins
Ingredienser:
12-15 små digestivekex eller andra runda kex
200g smör
2½ dl strösocker
1½ dl brunt farinsocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1½ dl mini marshmallows
12-15 bitar mjölkchoklad
ev strössel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna.
3. Blanda samtliga ingredienser tillsammans med det smälta smöret precis så att det går ihop till en jämn smet. Vispa inte utan rör ihop allt med slickepott.
4. Placera ut 12-15 stycken muffinsformar i en muffinsplåt eller direkt på en vanlig plåt, lägg ett kex i botten på varje form.
5. Fördela sedan smeten jämnt i formarna över kexen och grädda muffinsen mitt i ugnen ca 8-10 minuter, tag ut från ugnen och tryck ner 5-6 mini marshmallows i varje form. Grädda ca 3-4 minuter till, håll koll så att ytan på marshmallowsen inte blir bränd, tag sedan ut muffinsen.
6. Tryck i en chokladbit i varje muffins och låt dem sedan svalna.
7. Det går bra att servera direkt men jag föredrar om de får ”sätta sig” några timmar i kylen först.