After Eight pannacotta med chokladganache

Jag hade massor med After Eight över från julen så passade på att göra något av den. Den här pannacottan är mer som en len kräm, jag försöker hålla nere mängden gelatin i desserter så det inte blir för ”dallrigt” i konsistensen, ja ni fattar och gott som tusan givetvis! Du kan dessutom förbereda den dagen innan!

RECEPT 4 portioner
AFTER EIGHT PANNACOTTA
Ingredienser:
1¼ gelatinblad
3 dl vispgrädde
10 After Eight kvadrater + 2 till dekoration
ev. färsk mynta

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Koka upp grädden och ta bort kastrullen från plattan precis när det börjar koka. Lägg i After Eight kvadraterna och gelatinbladen i den varma grädden och rör om tills allt har smält samman helt. 
3. Fördela pannacottan lika mellan fyra portionsglas, låt stå fryst i minst 3 timmar.

CHOKLADGANACHE
Ingredienser:
½ dl vispgrädde
75g mörk choklad
15g smör

Gör så här:
1. Ha i vispgrädden i en liten kastrull, koka upp grädden och tag bort kastrullen från plattan. Lägg direkt i chokladen.
2. Låt chokladen ligga i den varma grädden någon minut, börja sedan röra om sakta tills chokladen smälter och det blir en blank chokladsmet.
3. Blanda sedan i smöret i typ 2-3 bitar och rör ner så att det smälter helt.
4. När du har en fin och jämnt chokladsmet, ta ut dina frysta pannacottaportioner från frysen och spritsa ut eller bred ut ganachen på toppen. Dela en After Eight kvadrat på diagonalen och tryck ner i ganachen.
5. Ställ nu in desserterna i kylskåpet, det tar ca 4-5 timmar för dem att tina i kyl och är sedan redo att serveras. Garnera gärna med färsk mynta.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *