Hallonpaj med mördegsskal

Given efterrätt i sommar! På med massor av bär och de små blomkexen ger en extra festlig känsla!

RECEPT
MÖRDEGSSKAL
Ingredienser:
150g smör
5 dl vetemjöl
1½ dl florsocker
1 ägg

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till den deg. Plasta in och låt vila i kyl ca 30 minuter.
2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform. Förgrädda ca 10 minuter.
3. Ta ut pajskalet ur ugnen och häll på hallonfyllningen och sänk värmen till 175 grader. Grädda ca 25 minuter, pajskalet ska bli gyllenbrunt och fyllningen ska bubbla lite – då är pajen klar!
4. Låt svalna helt innan du dekorerar, kyl några timmar innan servering.

HALLONFYLLNING:
Ingredienser:
400g tinade frysta hallon
1½-2 dl hallonsylt (gärna en lite fastare sort)
2 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till en bunke och mosa lite lätt, det ska finnas lite bitar kvar.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *