Ni vet de stora amerikanska, riktigt saftiga och maffiga choklad muffinsen? Dessa är exakt en sådan muffins! De är som riktiga cafémuffins fyllda med supersmarrig karamellchoklad. Såklart går det bra att fylla med mjölkchoklad eller mörk choklad om man föredrar det. Det som är hemligheten som gör dem så otroligt saftiga är filmjölken i smeten, simple as that!
RECEPT ca 10-12 muffins
Ingredienser:
125g smör
5 dl vetemjöl
1½ dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl filmjölk
2 dl strösocker
2 ägg
150g Odense chokladknappar med karamell eller Valrhona Dulcey (går bra med annan choklad med)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200° grader och placera 10-12 muffinsformar i en muffinsplåt. Hacka chokladknapparna till något mindre storlek, ställ åt sidan.
2. Smält smöret i kastrull och låt svalna något.
3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör sedan ner smält smör, filmjölk, strösocker och ägg. Rör ihop till en tjock smet. Den blir ganska tjock i konsistensen, den ska vara så.
4. Rör ner ca 2/3 av den hackade karamellchokladen och blanda i smeten. Fyll muffinsformarna nästan helt till kanten.
5. Strö över resten av den hackade chokladen på toppen av muffinsen.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter (de ska vara lite kladdiga i mitten). Tag ut muffinsen och låt svalna innan servering.