Cupcakes,  Julbak,  Muffins,  Saffransbak

Minimuffins med Saffran, vit chokladfrosting, rostad kokos och maräng.

RECEPT ca 20-25 minimuffins
Ingredienser:
1 pkt saffran (0,5 gram)
2 dl strösocker
1,5 dl mjölk
150g rumsvarmt smör
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Koka upp saffran, hälften av sockret och hela mängden mjölk. Ställ åt sidan och låt svalna.
3. Vispa smör och resten av sockret, vispa sedan ner ett ägg i taget.
4. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke.
5. Rör ner bladningen av de torra ingredienserna i äggblandningen.
6. Portionera ut smeten i ca 20-25 minimuffinsformar. Grädda i mitten av ugnen 18-20 minuter, kolla med en provsticka om de är färdiga den ska då vara helt torr. Låt muffinsen svalna helt innan du spritsar frosting.

VIT CHOKLADFROSTING
Ingredienser:

150g vit choklad
50g smör (rumsvarmt)
1½ dl florsocker
150g färskost

Gör så här:
1. Smält den vita chokladen antingen i vattenbad eller försiktigt i mikro. Vispa smör och florsocker, tillsätt den vita chokladen och blanda ihop allt ordentligt.
2. Blanda ner färskosten och rör med en slickepott tills du har en jämn och fin frosting.

Montera cupcakesen:
1. Spritsa frostingen med önskad tyll, jag valde även att doppa dem i rostade kokos flingor.
2. Spritsa en klick maräng och bränn av. Mitt recept på italiensk maräng hittar du här.
3. ÄT & NJUT!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *