Julbak,  Långpanna

Saffransrutor med vit choklad & pistage

RECEPT ca 16 rutor
Ingredienser:
1 pkt saffran (0.5 gram)
1 msk mörk rom
200g smör
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
150g vita chokladknappar eller grovhackad vit choklad
ca 2 dl pistagenötter

Gör så här:
1. Mät upp romen i en liten skål och häll i saffranet där i och låt dra ca 10 minuter, gärna längre.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
3. Smält smöret i en kastrull eller i mikron.
4. Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker och saffranslagen. Tillsätt ägget och blanda i det i smör- och sockerblandningen.
5. Ha i vetemjölet och blanda samman till en smet, den blir ganska tjock i konsistensen.
6. Hacka pistagenötterna grovt och blanda i tillsammans med chokladen.
7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
8. Låt svalna helt innan servering. Försvaras i kylskåp.

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *