Det här är den perfekta lösningen när du inte orkar stå med ett lussebullsbak och allt vad det innebär. Släng ihop en saftig saffranskaka vet jag! Superenkel att baka och ännu enklare att äta, den är riktigt god!

RECEPT
SAFFRANSKAKA
Ingredienser:
200g rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
3 ägg
0.5g saffran (1 paket)
1 tsk strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1.75 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop det rumsvarma smöret och strösockret. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2. Blanda saffran och strösocker i en liten skål. Häll upp mjölken i en kastrull och blanda med socker- och saffransblandningen. Låt sjuda under omrörning i ungefär en minut.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan bunke. Sikta ner mjölblandningen i smeten och varva med att blanda i saffransmjölken.
4. Smörj din form med smör om du använder en silikonform, annars smöra OCH bröa en form som är ca 20 cm i diameter och ca 5-7 cm hög (en form som rymmer 1-1½ liter funkar). Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Testa med en provsticka innan du tar ut den, stickan ska vara torr när kakan är klar.
5. Låt kakan svalna helt innan du tar ut den ur formen. Pudra gärna kakan med florsocker innan servering.

Rekommenderade artiklar

4 kommentarer

  1. Hur många grader på ugnen?

    1. Fannie Hellström

      175. Uppdaterar receptet, ser att jag missat det 🙂

  2. Sarah Johansson

    Hej! Har precis blandat ihop allt till denna fina kakan och ser att du glömt skriva hur många grader ugnen skall vara på?

    1. Fannie Hellström

      Det står 175 grader på punkt 1, jag uppdaterade det igår 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *