Mjuka Kakor

Blåbärsrutor

RECEPT
BLÅBÄRSRUTOR
Ingredienser:
85g smör
1½ dl strösocker
1 ägg
1 dl mjölk
½ dl filmjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2½ dl blåbär
1 dl mandelspån

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä formen (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
3. Vispa strösocker och ägg vitt och fluffigt med elvisp. Tillsätt det smälta smöret, mjölk, filmjölk och resten av ingredienserna förutom blåbären. Rör ihop smeten och tillsätt lite mer än hälften av blåbären, rör ner dem försiktigt i smeten.
4. Häll upp smeten i formen och toppa med resten av blåbären och mandelspån.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna lite innan du lossar den från formen och skär upp rutor. Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *